Beauty, Reviews, Sabahan

Kecantikan: Kenapa Tidak Bulih Makan The Body Shop Strawberry Body Butter

Hari ini sia tunaikan permintaan saturang kawan sia yang minta sia buat review dalam bahasa Sabah. Untuk permulaan, sia akan review (buat ulasan) pasal produk yang sinang bulih dapat di sini Malaysia terutamanya di Sabah. Sia beli ni Strawberry Body Butter dari kadai The Body Shop Wisma Merdeka, sana Ground Floor tu. Sia suka beli di sana sebab dia punya staff bagus, dan tidak sumbung. Kalau ko tanya satu soalan bonus, “Apa yang ngam untuk kulit sia yang selalu kering dan mengelupas?” Pandai tu staff sana bawa ko kasi rekomen produk yang ngam, bukan 1 produk tapi 2-3 produk. 

Apa Diorang Bilang

Body Butter pekat mewah ini bagai santapan hebat untuk kulit. Ia seperti mencair terus dan meninggalkan kulit rasa lembut dan licin. Ia mengandungi mentega shea Perdagangan Komuniti Adil yang berharuman manis strawberi.

The Body Shop Stawberry Body Butter

Apa Sia Bilang

Get Free Shipping on your purchase of $50 or more at BeautyBox5Shop.com

Sia indatau apa macam mo komen bila baca tu penerangan dalam versi BM yang sia dapat dari website The Body Shop Malaysia, macam sia rasa kana guna Google Translate saja sebab macam berbelah bahagi sifir darab saja sia rasa tu bahasa. Seram sejuk sia rasa.

Anyway, The Body Shop (TBS) Strawberry Body Butter yang sia beli adalah dalam saiz yang kicil saja , 50ml punya, sebab sia mau try test kinam sama ada ngam sama kulit sia atau inda. Tidak semua barang yang mengaku “For All Skin Types'” tu cakap butul-butul, ada yang pandai tambirang sebab mau kasi laku jualan saja bah tu. Ini Body Butter ngam untuk kulit yang normal sampailah tahap kering.

The Body Shop Stawberry Body Butter
Memang inda bulih dimakan walaupun bau dia wangi…

TBS Strawberry Body Butter ada bau stroberi yang butul-butul kuat sampai bulih terasa macam mau makan saja. Bau dia mengalahkan stroberi jem yang bikin sapu-sapu sana ruti paun. Sia suka tu bau stroberi dia cuma mama dan laki sia inda suka sebab diorang bilang macam diorang tercium kek stroberi masih panas-panas lagi. Tapi, jangan khuatir sebab itu bau stroberi cuma bertahan sampai 30 minit saja lepas tu teda sudah bau yang buat ko macam ‘kek stroberi bergerak’.

Bagus atau inda untuk kulit? Kulit sia termasuk dalam kategori kulit kering. Selepas guna ni Body Butter selama 2 minggu, sia perasan kulit sia tidak terlampau kering, dan siku sia yang dulu kering sampai mo mengelupas pun kurang sudah. Ngam untuk pakai selepas mandi. Tapi, inda berapa ngam kalau pakai masa dalam bilik yang beraircond sebab dikhuatiri nanti ada orang yang terasa lapar tiba-tiba. Inda ngam juga dipakai kalau mo pigi workout atau mandi peluh sebab nanti licin-licin tu badan, adalah nanti yang inda dapat angkat dumbbell ataupun mo buat yoga.

LANDING-PAGE_MEGASALE1

Harga dia? Untuk 200ml, harga biasa adalah RM79.90. Tapi, sekarang ni ada SALE sana The Body Shop online shop, dan mana-mana kadai The Body Shop di seluruh Malaysia. Banyak diskaun diorang bagi sekarang. Untuk ini Body Butter saja, bulih dapat dalam RM63.92 saja. Korang bulih tinguk di sini kalau mo beli online.

The Body Shop Malaysia: Website | Facebook | Instagram

Want to get noticed by my visitors? Get your ads here for as low as US$15 for 3 months. Limited time only. Find out how you can get your ads to be featured here.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *